Pakolás, szállítás, rögzítés, indul a költöztetés


Túl vagyunk az előkészületeken, minden biztonságos csomagolást kapott, nem marad hát más a költöztetés előtt, mint felpakolni a teherautóra.

Fontos, és pénztárcába vágó kérdés a megfelelő méretű szállító jármű megválasztása. Ha nagy az autó, az nem csak hogy drágább, de nehezebb is vele mozogni a városban (különösen érvényes ez a városi, és főleg belvárosi költöztetések esetén, mint például Pécs.) és a házkörül, arról már nem is beszélve, hogy sokkal nehezebb biztonságosan rögzíteni a szállítás előtt a rakományt. Tehát a megfelelő méretű autó, nemcsak jobb, de olcsóbb is!

Másik kulcs kérdés a pakoló segédek száma. Ha vannak a rokonságban barátok között olyanok, akik szívesen segítenek azzal is sokat spórolhatunk. Célszerű már a teherautó megérkezése előtt az utcára hordani amit csak lehet, ilyenkor is jól jön valaki, aki őrzi a holmikat. Ha előre kihordjuk a bútorokat, dobozokat, és minden egyebet, akkor lényegesen rövidebb ideig tart a költözködés, és csökken az óradíj is, ezzel is még olcsóbbá tehetjük magunknak a költöztetés árát.

Néhány olyan tanácsot összeszedtünk, amik egyrészt olcsóbbá tehetik a költöztetést, másrészt megkönnyíthetik a dolgát a költözködés során. Olvassa el a „Hasznos tanácsok” -ban leírtakat!

arak-koltoztetes-szallitas-pecs

Ne feledjük, az idő mindig pénz, különösen ha óradíjat kell fizetnünk, ezért igyekezzünk minden lehetséges előkészületet megtenni, ami gyorsíthatja a munkát. Így sokkal olcsóbb lehet a költözés ára, mintha csak úgy előkészületek nélkül vágnánk bele.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
Pakolás, szállítás, rögzítés, indul a költöztetés, 5.0 out of 5 based on 2 ratings